Meldingen

Je bekijkt de allereerste versie van ons nieuwe platform. We draaien momenteel een pilot met diverse botmakers. Heb jij een voorraadbot gemaakt? Lees hier hoe je je aan kunt melden voor ons platform.
  • #hetstockalertplatform
  • #meerbotsmeerkans

3 games om alvast (opnieuw) te spelen op je PS4

De productieproblemen zullen volgens Sony nog lange tijd aan gaan houden, waardoor de PS5 waarschijnlijk tot eind 2022 lastig verkrijgbaar gaat zijn. Gelukkig is er in de tussentijd nog genoeg te spelen op je PS4.

Voordat we onze 3 games toelichten, leggen we eerst even uit wat cross-platform games zijn.

Cross-platform

Games die je op zowel je PS4 als je PS5 kunt spelen noemen we ‘Cross-platform games’. Er zijn 3 verschillende vormen van cross-platform.

Backwards compatible

Wanneer je straks eindelijk je PS5 in huis hebt, zullen een aantal van je PS4 games er (automatisch) beter uitzien en een stabielere framerate hebben als je deze op je PS5 speelt. Deze games zijn niet speciaal geoptimaliseerd voor de PS5.

Enhanced

Daarnaast zijn er een aantal games die aangepast zijn door de ontwikkelaar om er nóg beter uit te zien. De ontwikkelaar is in dit geval opnieuw de code ingedoken om extra effecten, textures etc. toe te voegen. Ratchet & Clank is hier een voorbeeld van. Deze game heeft hierdoor een hogere resolutie en framerate gekregen.

Verschillende versies

Tot slot zijn er games die cross-platform zijn ontwikkeld. Dat betekent dat deze spellen zowel voor PS4 als voor PS5 gemaakt zijn en daardoor dus gebruik kunnen maken van de volledige kracht van de PS5. Van veel PS4 games kun je gratis de PS5 versie spelen.

3 games om alvast te spelen

Wat ons betreft heeft het weinig zin om nu alvast games te spelen die uiteindelijk beter zullen zijn op je PS5. In de meeste gevallen zouden we dus ook aanraden te wachten met het spelen van games die speciaal ontwikkeld zijn voor de PS5. De 3 games die wij uitgekozen hebben voor dit artikel ontvangen een direct vervolg op de PS5.

1. Ratchet & Clank

Ratchet & Clank is een humoristische third-person shooter, die qua graphics niet onderdoet voor een Pixar animatiefilm. Het origineel kwam uit in 2002 voor de PlayStation 2 en kreeg in 2016 een remake voor de PS4.

Op 11 juni 2021 zal het vervolg op Ratchet & Clank exclusief uitkomen op de PS5. Wanneer je het origineel nog niet hebt gespeeld is dit dus het perfecte moment om deze fantastische game te spelen. Opnieuw spelen kan natuurlijk ook!

2. Horizon Zero Dawn

In hetzelfde jaar dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitkwam, kwam Horizon Zero Dawn uit op de PS4. Deze game komt van Nederlandse bodem en is gemaakt door Guerilla Games, bekend van de Killzone franchise.

In Horizon Zero Dawn speel je als Aloy, een jonge vrouw die op zoek naar haar mysterieuze herkomst. Naast de prachtige graphics en verslavende gameplay, is het verhaal naar onze mening één van de beste verhalen ooit geschreven voor een video game. Als deze game niet in hetzelfde jaar als Breath of the Wild uit was gekomen had deze vast nog veel meer prijzen gewonnen!

We wachten met spanning op het vervolg, Horizon Forbidden West, welke in 2021 of 2022 exclusief uit moet gaan komen voor zowel de PS4 als de PS5.

3. God of War

We sluiten ons artikel af met één van de meest indrukwekkende games op de PS4. Op alle gebieden heeft deze game fans en nieuwkomers verrast, door de hectische hack ’n slash actie uit de vorige delen te vervangen met tragere gameplay en een prachtig verhaal.

Inmiddels werken de makers aan een nieuw deel: God of War Ragnarök. Er is nog heel weinig bekend over deze game, maar we vertrouwen op Santa Monica Studio om opnieuw een prachtig spektakel af te leveren.

Tot slot

Dit zijn onze keuzes voor games die je écht gespeeld moet hebben deze generatie. Grote kans dat je deze populaire games al eens hebt gespeeld. In dat geval zit er maar één ding op: opnieuw spelen!

Iets voor jou?

Scherp geprijsde PS4 games
Scherp geprijsde PS4 games
Bol.com Via: Bol.com
Game merchandise
Game merchandise
Bol.com Via: Bol.com
Nieuwe PS4 releases
Nieuwe PS4 releases
Bol.com Via: Bol.com
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je deze website gebruikt gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK