Meldingen

Je bekijkt de allereerste versie van ons nieuwe platform. We draaien momenteel een pilot met diverse botmakers. Heb jij een voorraadbot gemaakt? Lees hier hoe je je aan kunt melden voor ons platform.
  • #hetstockalertplatform
  • #meerbotsmeerkans

Wat te verwachten van WWDC21

Afbeelding: Apple

Maandag 7 juni gaat de WWDC21 van start; een meerdaags evenement van Apple voor ontwikkelaars. Tijdens de WWDC worden doorgaans nieuwe apps gepresenteerd en soms ook nieuwe hardware. Het evenement is online bij te wonen en duurt tot en met 11 juni.

Zoals je weet beschikt de nieuwe iPad Pro over een M1-chip. Hiermee heeft deze dezelfde chip als de nieuwste MacBook Air/Pro en iMacs. Op dit moment zijn er nog geen apps waar je deze extra rekenkracht voor nodig hebt, maar daar gaat binnenkort waarschijnlijk verandering in komen. Wat moet je anders met de toegevoegde rekenkracht, 2TB opslag en 16Gb geheugen?

WWDC21 fungeert als centrale ontmoetingsplek voor Apple ontwikkelaars van over de hele wereld. De deelnemende ontwikkelaars kunnen contact leggen met elkaar, en ook met Apple engineers als ze advies willen over het bouwen van unieke, innovatieve apps en games. Ontwikkelaars kunnen het best de Apple Developer App downloaden: daarin wordt vóór 7 juni nog meer informatie over de WWDC21 bekendgemaakt.

Wat we weten

Apple heeft alvast het programma vrijgegeven voor de WWDC21. Hierin staan helaas geen details vermeldt, maar zeker is dat de nieuwe besturingssystemen – iOS 15 en MacOS 12 – aan bod zullen komen. Dit is het programma:

Keynote

7 juni om 19.00 uur Nederlandse tijd

Zoals altijd start de WWDC met een Keynote waarin verschillende medewerkers bij Apple o.a. meer zullen vertellen over nieuwe apps voor iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS. De keynote kun je maandag 7 juni vanaf 19.00 uur (Nederlandse tijd) bekijken op developer.apple.com of in de Apple Developer App. Uiteraard kun je het evenement na afloop ook gewoon terugkijken.

Platforms State of the Union

7 juni om 23.00 uur Nederlandse tijd

Na de keynote start om 23.00 uur Platforms State of the Union. Tijdens deze presentatie komen de nieuwste tools, technologieën en innovaties voor de Apple platforms aan de orde, zodat Apple ontwikkelaars nog betere apps kunnen maken.

Apple Design Awards

10 juni om 23.00 uur Nederlandse tijd

Tijdens de jaarlijkse Apple Design Awards worden prijzen uitgereikt aan de meest creatieve en technisch indrukwekkende creaties van Apple ontwikkelaars. De Apple Design Awards zijn net als de Keynote te bekijken op developer.apple.com of in de Apple Developer App.

Paviljoens

Nieuw dit jaar zijn de zogeheten paviljoens. Die maken het een stuk eenvoudiger om alle sessies, workshops en activiteiten rond een bepaald onderwerp te zien. Deelnemers aan de WWDC kunnen exclusief in de Apple Developer App een eigen WWDC-omgeving opzetten, met daarin alle content over bijvoorbeeld SwiftUI, de Developer Tools of toegankelijkheid en inclusie.

Sessies

Vanaf 8 juni

Vanaf 8 juni zullen er video’s geplaatst worden van meer dan 200 developer sessies. Tijdens deze sessies gaat Apple dieper in op specifieke apps en code. Kijk op developer.apple.com voor meer informatie over deze sessies.

Wat we hopen

Omdat de nieuwe iPad Pro een gigantische performance boost heeft gekregen verwachten wij dat er apps getoond gaan worden die hier gebruik van zullen maken. Het is al bekend dat de makers van Procreate aan een update werken waarbij het mogelijk is direct te illusteren op 3D-modellen. We hopen dat de 1TB en 2TB versies met hun 16Gb geheugen een voorbode zijn voor professionele video editing software op de iPad Pro. We hebben het dan natuurlijk over Final Cut Pro en Motion.

Qua hardware verwachten wij dat er nieuwe MacBook Pro’s getoond gaan worden met een M1 of misschien wel een M1X chip, om de Pro lineup te onderscheiden van de Air. Een nieuwe Mac Pro (desktop) en wellicht een iMac Pro zouden ook meer dan welkom zijn, maar met de recente lancering van de iMac M1 verwachten tot zeker dit najaar geen nieuwe iMac aankondigingen.

Sommige Apple fans denken dat de renders die gebruikt zijn in de promotiematerialen voor WWDC21 wijzen op de aankondiging van Apple Glass; een AR-bril waar Apple naar verluidt al een aantal jaar aan werkt. Wij achten deze kans klein, omdat de aankondiging van nieuwe hardware meestal een op zichzelf staand event is. Maar, hopen mag altijd! Hoe dan ook gaat WWDC21 weer een mooi evenement worden voor Apple fans en ontwikkelaars. Wij hebben de avond alvast vrij gepland.

Meer weten over WWDC21? Kijk op developer.apple.com of in download de Apple Developer App.

Iets voor jou?

AirPods Pro
AirPods Pro
Coolblue Via: Coolblue
iPad Pro 2021 11 inch Zilver
iPad Pro 2021 11 inch Zilver
Coolblue Via: Coolblue
iPad Pro 2021 11 inch Space Gray
iPad Pro 2021 11 inch Space Gray
Coolblue Via: Coolblue
Apple Pencil – 2nd Generation
Apple Pencil – 2nd Generation
Bol.com Via: Bol.com
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je deze website gebruikt gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK