Meldingen

Je bekijkt de allereerste versie van ons nieuwe platform. We draaien momenteel een pilot met diverse botmakers. Heb jij een voorraadbot gemaakt? Lees hier hoe je je aan kunt melden voor ons platform.
  • #hetstockalertplatform
  • #meerbotsmeerkans

GeForce Now, videokaart later

Afbeelding: Nvidia

De videokaart-industrie ligt op zijn gat. Alsof de chiptekorten nog niet vervelend genoeg waren, zijn de prijzen van videokaarten torenhoog door de toenemende populariteit van cryptomunten; welke “gemined” worden op zogeheten ‘miningfarms’. Zelfs low-end videokaarten moeten er helaas aan geloven.

Gelukkig zijn er een aantal tussenoplossingen waarmee je toch nieuwe games kunt spelen op een acceptabele resolutie en framerate; tenminste als je een goede internetverbinding tot je beschikking hebt.

In een ander artikel hebben we het al gehad over Game Pass Ultimate van Microsoft – een dienst á la Netflix, maar dan voor games. Met deze dienst kun je veel games op je PC spelen door ze te installeren, maar je kunt ze ook streamen naar een browser of je mobiele apparaten.

Dan is er ook nog Stadia, een gamingservice van Google waarmee je ook games kunt streamen vanuit de cloud naar je browser of mobiele apparaten. Het grote nadeel is dat je de games voor retailprijs moet kopen bij Stadia zelf, waardoor je dus alleen via Stadia je games kunt spelen. Zodra je een nieuwe videokaart hebt is dit niet meer nodig en speel je ze liever op je PC zelf.

Dat brengt ons bij Nvidia’s service: GeForce Now. Met GeForce Now stream je je eigen games (van bijvoorbeeld Steam) naar je PC of mobiele apparaten. Hierbij maak je gebruik van de rekenkracht in de cloud bij Nvidia, sommige games ondersteunen zelfs Ray Tracing! Helaas ondersteunen niet alle games op Steam GeForce Now.

Benieuwd of dit iets voor jou is? Je kunt GeForce Now gratis uitproberen.

Iets voor jou?

Scherp geprijsde PC Gaming Headsets
Scherp geprijsde PC Gaming Headsets
Coolblue Via: Coolblue
Top 10 Gaming Toetsenborden
Top 10 Gaming Toetsenborden
Coolblue Via: Coolblue
Razer Gamingmuizen
Razer Gamingmuizen
Coolblue Via: Coolblue
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Wanneer je deze website gebruikt gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring OK